Företaget

LK Medical AB i korta drag

LK Medical har funnits i olika former sedan 2009, med personaluthyrning och undervisning som huvudsaklig sysselsättning. Företaget grundades av Leif Köldal (som är LK i LK Medical) då han blev tillfrågad om att utbilda alla sjuksköterskor på Visby lasaretts intensivvårdsavdelning. Innan dess hade Leif utbildat på de flesta vårdinriktade högskolor i Stockholm men nu kände Leif att det var dags att göra ett företag av detta.

Ett par år senare blev Leif tillfrågad om att vara med i ett projekt med hembesök till patienter som medverkar i kliniska prövningar. Ytterligare ett par år senare tog Leif över som Sverigekoordinator för två internationella CRO-företag, det är numera fyra CRO-företag. I samma veva inleddes även uthyrning av sjuksköterskor till olika vårdinrättningar.

Från början var det en enskild firma som 2012 utvecklades till ett aktiebolag under namnet Leif Köldal AB. Under 2018 bytte vi namn till LK Medical AB. Nu är det 2020 och vi har startat det helägda dotterbolaget LK Medical Education AB. Undrar ni något eller är intresserade av uppdrag är ni mycket välkomna att höra av er!

Företagsnamn: LK Medical AB

Organisationsnummer: 556905-5709

Företagsnamn: LK Medical Education AB

Organisationsnummer: 559236-1637

Företagen har F-skattsedel.