Utbildning och uthyrning inom sjukvård

Intressant vecka

God morgon!

Sitter på tunnelbanan på väg mot veckans första uppdrag. Veckan började redan för två timmar sedan när klockan ringde, och en del förberedelser inför veckan startades.

Idag blir det heldagsföreläsning på Röda Korsets Högskola för blivande IVA-sköterskor. Ett tillfälle att riktigt grotta i tryck, volym, förhållanden, mediciner och behandlingar. Denna dag är en av mina favoriter sett till hela året.

I morgon blir det heldagsföreläsning på Karolinska Institutet för sjuksköterskor från andra länder som kompletterar gör svenska förhållanden.

Onsdagen börjar med egen examination i en av delkurserna på min väg mot en MSc i kardiologi. Eftermiddagen blir möten med workshop på Röda Korsets Högskola i projektet mot ny extern webb. På onsdag skall vi ha en grundlig genomgång av biblioteket.

På torsdag bär det av till Fridhemsplan och en heldagsutbildning inom kliniska bedömningar hjärta, lungor, buk, neurologi och rörelseapparaten för sjuksköterskor inom den kommunala vården.

På fredag är jag åter hos IVA-studenterna på Röda Korsets Högskola. Vi fördjupar oss inom EKG. Det blir det normala och ett gäng med rytmrubbningar samt hur det ser ut vid hjärtinfarkt.

En riktigt rolig vecka!
/Leif Köldal